Diva Dichtbij

Bron: http://www.divadichtbij.nl 

Diva Dichtbij treedt op voor kwetsbare mensen, die door hun ziekte of beperking niet (meer) zelf naar het theater kunnen. Meestal treden we op in verpleeghuizen, voor mensen met dementie. Ook zingen wij voor mensen met een somatische (lichamelijke) aandoening. Steeds vaker worden we ook gevraagd in psychiatrische instellingen. Daarnaast treden wij op bij mensen thuis of in hun eigen kamer binnen een zorginstelling. We hebben voor elk van deze doelgroepen Diva’s die  goed aansluiting vinden.

Elk optreden is anders. Bijzonder is het altijd. Herinneringen komen boven drijven. Mensen kruipen uit hun schulp en lachen weer. Wie dat nog kan, maakt een dansje, met of zonder rolstoel. De sfeer tijdens de optredens is enerzijds feestelijk, anderzijds raken we bij veel mensen een gevoelige snaar. Er is ook ruimte voor verdriet en pijn. Onze Diva's brengen mensen in beweging en bieden verlichting. En dat is precies de bedoeling.

Update:

Op de website van Diva Dichtbij zijn nu ook geluidssnippers te horen. Klik op de link en hoor hoe Leonie 'What a wonderful world' van Louis Armstrong zingt:

https://divadichtbij.nl/diva-dichtbij/onze-divas-en-divos/

Leonie van der Wal 
diva Leonie

 

 
 
00:00/00:2